ЕТ Теньо Топалов е регистрирана 1992г с предмет на дейност „международен превоз на стоки”.
Собственикът на фирмата Теньо Топалов започва дейност с един камион и имайки нужният дългогодишен опит и рутина развива фирмата.
По настоящем фирмата разполага с 51 бордови товарни композиции (прицепи, хенгери и мегатрейлъри).
Предлагаме превоз на комплектни и групажни пратки вкл и АДР товари от и до всяка точка на Европа : България, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Италия, Испания, Турция, Русия и Финландия.
За по-бързо и лесно организиране на транспорт извън Европейския съюз използваме СЕМТ и предлагаме митническо представителство и изготвяне на документи за митница.

Фирмата е на пазара вече 20 години и тя е гарант за добре свършена работа. Фирма на която може да се разчита, не само днес и за в бъдеще, на която можеш да се довериш във всяка ситуация. Инвестираме много в отношенията си с хората, особенно с тези с които работим. Да доказваме нашата лоялност и коректност към всички наши клиенти и партньори е постоянен стремеж .
Това е валиден вътрешнофирмен девиз, който олицетворява труда и задължението на всеки служител на фирма Топалов. Независимо дали работят в транспортната, в логистичната фирма или в митническата агенция, на компетентността, ангажимента и надеждността на всеки един от тях може да се разчита.